Skip to content

Kezdőlap arrow Tanulmányi Ösztöndíj
Tanulmányi Ösztöndíj
A Tanulmányi Ösztöndíjjal kapcsolatos hírek, információk és leírások.

Tanulmányi ösztöndíj eredmények 2018/2019/2
Kedves Hallgatók!

A tanulmányi ösztöndíjhoz a szakokra lebontott megítélt összegeket tartalmazó táblázatot jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt találjátok. 

A táblázatban bal oldalt a szak neve alatt lévő sort lenyitva találjátok az összegeket, valamint azt hogy hány hallgató volt jogosult az adott szakon adott ösztöndíjátlaggal.

A megítélt ösztöndíj összege függ attól, hogy hány államilag támogatott hallgató van az adott szakon, a karra és ezen belül a szakra jutó keretösszegtől, valamint attól hogy az adott szakon tanuló hallgatók hogyan teljesítettek. Ennek figyelembevételével készültek el az eredmények most is, mint minden félévben.

Üdvözlettel,
Utolsó frissítés : 2019. március 11.
 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények 2018/2019/2
Kedves Hallgatók!

Ezúton szeretnénk értesíteni benneteket, hogy megérkeztek a 2018/2019-es év őszi féléves teljesítményén alapuló tanulmányi ösztöndíj eredményei. Az egyes szakokra megállapított mediánt tartalmazó táblázatot jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt találjátok.

Neptunban az ösztöndíjak, kifizetések pontban is nemsokára kiírásra kerül az összeg akinek ez még nem történt meg. Az eredmények rözgítése folyamatban van és még a héten megtörténik mindenki számára!

A Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat szerint azon hallgatók jogosultak a tanulmányi ösztöndíjra, akik állami támogatású képzésben vesznek részt, a 2018/2019-es tanév őszi félévében legalább 24 kreditet teljesítettek és ösztöndíjátlaguk a szakjuk mediánja felett van. Az ösztöndíjátlagot Neptunban a tanulmányi átlagoknál a félév melletti plusz jelre kattintva a lenyíló ablakban találjátok, ez alapján került kalkulálásra az ösztöndíj összege mindenki számára.

Azon hallgatók, akik a 2018/2019-es tanév őszi félévében külföldi félévet teljesítettek és kreditelismerési eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtottak be, nem szerepelnek a jelenleg jogosult hallgatók között. Mint minden félévben, így most is készül majd frissítés, amikor már minden érintett hallgató számára rözgítették az elismert krediteket és lezárták a félévét.

Az ösztöndíj összegét Neptun kóddal az adatvédelmi előírások miatt már nem hozhatjuk nyilvánosságra, viszont egy gyakorisági sort tartalmazó táblázattal készülünk majd számotokra, hogy transzparensen járjunk el.

Az ösztöndíj kifizetésének folyamata az ösztöndíjról szóló határozat Neptunban történő rögzítése után megindul majd, és amint végigmegy az egyetemi adminisztratív folyamatokon, kifizetésre kerül számotokra!

Üdvözlettel,
 
HKP Tanulmányi ág eredmények/Compensation program results 2017/18/2
Kedves Hallgatók!

HKP tanulmányi ágának az eredményeit az alábbi linken találjátok meg.
Észrevételeket 2018. június 5. 8:00-ig tudtok leadni a Neptunban.

 

 

Dear Students,

Results for Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on academic achievement for the second (spring) semester of academic year 2017/2018 is avaiable via this link.

Observations can be submitted in Neptun until 5. June, 2018 (8:00).
 
HKP Tanulmányi ág/Compensation program 2017/18/2

Kedves Hallgatók!Kiírásra került a 2017/2018. tanév 2. (tavaszi) félévre vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíj pályázati felhívása!

A pályázatok leadása a NEPTUN Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „HKP tanulmányi ösztöndíj pályázat 2017/18/2” kérvényen keresztül lehetséges.Jelentkezési időszak: 2018. április 11.– 2018. április 20. (12:00)A Pályázati felhívás, valamint a jogosult szakok listája ezen a linken , valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt elérhető.

Kérdéseitekkel a BCE HÖK Diákjóléti Bizottsághoz fordulhattok a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, HKP tanulmányi ösztöndíj tárggyal.Sikeres pályázást kívánunk!BCE HÖK DJB

 --------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Students,Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on academic achievement for the second (spring) semester of academic year 2017/2018 is avaiable via this link.

 

If you have any question, you can contact us in email, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges with subject "Compensation Program 2017/18/2".  

 

BCE DJB  

 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények
Kedves Hallgatók!


Tájékoztatunk Titeket, hogy a 201/2018. tanév 2. (tavaszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj frissítésének eredményeit közzétettük, elérhetők jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.


Üdv,

BCE DJB

 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés 2017/18 ősz
Kedves Hallgatók!


Tájékoztatunk Titeket, hogy a 201/2018. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj frissítésének eredményeit közzétettük, elérhetők jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.


Üdv,

BCE DJB

 
HKP tanulmányi ág/Compensítion program 2017/18/1

Kedves Hallgatók! 

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2017/2018. tanév 1. (őszi) félévre vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program eredményeit közzétettük, elérhetők ezen a linken , valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.


Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "HKP tanulmányi ág" megjelölést használjátok. 

BCE HÖK DJB
---------------------------------------------------------------------------------------
Dear Students,

Final results of Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on academic achievement for the second (spring) semester of academic year 2016/2017 has been announced. Results are accessible via this link.BCE HÖK DJB

 
HKP tanulmányi ág/Compensítion program 2017/18/1
Kedves Hallgatók!

Kiírásra került a 2017/2018. tanév 1. (őszi) félévre vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíj pályázati felhívása!
A pályázatok leadása a NEPTUN Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „HKP tanulmányi ösztöndíj pályázat 2017/18/1” kérvényen keresztül lehetséges.

Jelentkezési időszak: 2017. október 31.– 2017. november 6. (23:59)

A Pályázati felhívás, valamint a jogosult szakok listája ezen a linken , valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt elérhető.
Kérdéseitekkel a BCE HÖK Diákjóléti Bizottsághoz fordulhattok a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, HKP tanulmányi ösztöndíj tárggyal.

Sikeres pályázást kívánunk!

BCE HÖK DJB

 --------------------------------------------------------------------------------------------

Dear Students,

Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on academic achievement for the first (fall) semester of academic year 2017/2018 is avaiable via this link.

If you have any question, you can contact us in email, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges with subject "Compensation Program 2016/17/2".  

 

BCE HÖK DJB  

 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények 2017/2018/1

Sziasztok!


Ezúton szeretnénk értesíteni benneteket, hogy - reméljük sokatok örömére - megérkeztek a 2017/2018-as tanév őszi félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj eredmények, amely a 2016/2017 -es év tavaszi teljesítményén alapulnak. Jelen honlapon a tanulmányi ösztöndíj fülre kattintva jobb oldalt a dokumentumok  között találjátok őket a mediánokkal együtt és a NEPTUNban az ösztöndíjak, kifizetések pontban is nemsokára kiírásra kerül az összeg!

 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés 2016/17 tavasz
Kedves Hallgatók!

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2016/2017. tanév II. (tavaszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj frissítésének eredményeit közzétettük, elérhetők ezen a linken, valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.

A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2017. május 1-i állapota alapján számítottuk ki.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "Tanulmányi ösztöndíj" megjelölést használjátok.

Türelmeteket köszönjük!
BCE HÖK DJB
Utolsó frissítés : 2017. május 23.
 
Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program eredmények 2016/17/2

Kedves Hallgatók! 

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévre vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program eredményeit közzétettük, elérhetők ezen a linken, valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.


A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2017. április 21-ei állapota alapján számítottuk ki.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "HKP tanulmányi ág" megjelölést használjátok. 

BCE HÖK DJB
---------------------------------------------------------------------------------------
Dear Students,

Final results of Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on academic achievement for the second (spring) semester of academic year 2016/2017 has been announced. Results are accessible via this link.

Results of Corvinus Students' Compensation Program scholarship based on the stipend index of first (fall) semester of academic year 2016/2017, which could be found in NEPTUN study and registration system 21th April 2017.

If you have any question, you can contact us in email, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges with subject "Compensation Program 2016/17/2". 

BCE HÖK DJB

Utolsó frissítés : 2017. április 25.
 
Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi ág pályázati felhívás 2016/17/2
Kedves Hallgatók!

Kiírásra került a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévre vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíj pályázati felhívása!
A pályázatok leadása a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszer Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „HKP tanulmányi ösztöndíj pályázat 2016/17/2” kérvényen keresztül lehetséges.

Jelentkezési időszak: 2017. április 10. (hétfő) 16.00 – 2017. április 17. (hétfő) 16.00
Végleges eredmények: 2017. április 27. (csütörtök)

A Pályázati felhívás, valamint a jogosult szakok listája ezen a linken, valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt elérhető.
Kérdéseitekkel a BCE HÖK Diákjóléti Bizottsághoz fordulhattok a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, HKP tanulmányi ösztöndíj tárggyal.

Sikeres pályázást kívánunk!

BCE HÖK DJB

 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények 2016/17/2

Kedves Hallgatók! 

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévre vonatkozó tanulmányi ösztöndíj eredményeket közzétettük, elérhetők a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt . Figyelem! Minden szak eredményei egy munkalapon szerepelnek! 

A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2017. március 16-ai állapota alapján számítottuk ki. A 2017. március 16-a utáni ösztöndíjindex-változások a 2017. április végi frissítéssel érvényesülnek. 

A BCE Szervezeti és Működési Szabályzat III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III.2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 1/b. mellékletében foglaltak szerint a 2016/2017. tanév 2. (tavaszi) félévben első féléves, államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas, mesterképzési szakos hallgatók egységesen havonta 7.600 Ft összegű tanulmányi ösztöndíjban részesülnek. 

Továbbá fenti szabályzat 1/b. mellékletében foglaltak szerint tanulmányi ösztöndíjban az egyetem állami (rész)ösztöndíjas/államilag támogatott teljes idejű (nappali munkarendű) képzésben részt vevő hallgatóinak legfeljebb 50%-a részesülhet, tehát nem jogosult ösztöndíjra az adott szakon a megállapított mediánnal megegyező ösztöndíj-indexszel rendelkező hallgató. 

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk Titeket, hogy a levél tárgyában a "Tanulmányi ösztöndíj" megjelölést használjátok.

 

BCE HÖK DJB
 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés 2016/17/1

Kedves Hallgatók!

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2016/2017. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj frissítésének eredményeit közzétettük, elérhetők ezen a linken, valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.
A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2016. november 22-ei állapota alapján számítottuk ki.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "Tanulmányi ösztöndíj" megjelölést használjátok.

Türelmeteket köszönjük!
BCE HÖK DJB

 
Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi ág eredményei 2016_2017_1

Kedves Hallgatók!

Tájékoztatunk Titeket, hogy a 2016/2017. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi ágának eredményeit közzétettük, elérhetők ezen a linken, valamint a honlapunkon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.

A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2016. október 19-ei állapota alapján számítottuk ki.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk Titeket, hogy a levél tárgyában a "HKP tanulmányi ág" megjelölést használjátok.

BCE HÖK DJB

Utolsó frissítés : 2016. december 02.
 
Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi ág pályázati felhívás 2016/17/1
Kedves Hallgatók!

Kiírásra került a 2016/2017. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program tanulmányi eredményen alapuló ösztöndíj pályázati felhívása!

A pályázatok leadása a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszer Ügyintézés/Kérvények Kitölthető kérvények” menüpontjában elérhető „HKP tanulmányi ösztöndíj pályázat 2016/17/1” kérvényen keresztül lehetséges.

Jelentkezési időszak: 2016. november 11. (péntek) 18.00 – 2016.november 18. (péntek) 12.00
Végleges eredmények: 2016. december 2. (péntek)

A Pályázati felhívás, valamint a jogosult szakok listája ezen a linken, valamint jelen honlapon a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt elérhető.
Kérdéseitekkel a BCE HÖK Diákjóléti Bizottsághoz fordulhattok a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, HKP tanulmányi ösztöndíj tárggyal.

Sikeres pályázást kívánunk!

BCE HÖK DJB
Utolsó frissítés : 2016. november 14.
 
Tanulmányi ösztöndíj 2016/2017. tanév I. (őszi) félév eredményei
Kedves Hallgatók!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a 2016/2017. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíj eredményeket közzétettük, elérhetők a „Tanulmányi ösztöndíj” fülre kattintva jobb oldalt, a „Dokumentumok” alatt.

Figyelem! Minden szak eredményei külön munkalapon szerepelnek!

A közzétett eredményeket a NEPTUN tanulmányi és nyilvántartási rendszerben szereplő ösztöndíjindexek 2016. október 10-ei állapota alapján számítottuk ki. A 2016. október 10-e utáni ösztöndíjindex-változások a 2016. november végi frissítéssel érvényesülnek.
A BCE Szervezeti és Működési Szabályzat III. KÖTETE HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZER III.2. Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat 1/b. mellékletében foglaltak szerint a 2016/2017. tanév 1. (őszi) félévében első féléves, államilag támogatott/állami (rész)ösztöndíjas, mesterképzési szakos hallgatók egységesen havonta 7.600 Ft összegű tanulmányi ösztöndíjban részesülnek.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "Tanulmányi ösztöndíj" megjelölést használjátok.

Türelmeteket köszönjük!

BCE HÖK DJB
 
Tanulmányi ösztöndíj tájékoztató

Kedves Hallgatók!

Közzétettünk a 2016/2017. tanév I. (őszi) félévére vonatkozó tanulmányi ösztöndíjról egy általános tájékoztató dokumentumot, amely a www.djb.uni-corvinus.hu oldal 'Tanulmányi ösztöndíj' füle alatt elérhető.

További szép napot!

DJB

Utolsó frissítés : 2016. október 10.
 
Tanulmányi Ösztöndíj Frissítés

Kedves Hallgatók!

Oldalunkon elérhető a tanulmányi ösztöndíj frissítését tartalmazó táblázat. 
A táblázatban az az összeg szerepel, amelyik a módosult (frissebb) ösztöndíj-átlagért járó ösztöndíj értéke, tehát nem a különbözet. 
Figyelem! A táblázatban azon hallgatók találhatóak meg, akiknek március 8. és április 20. között módosult az átlaguk, és ezáltal változott a számukra megítélt tanulmányi ösztöndíj összege pozitív irányban. 
Azon hallgatók, akiknek negatív irányba változott az ösztöndíj-átlaguk és kapnak tanulmányi ösztöndíjat, emailben kapnak értesítést. 
További tanulmányi ösztöndíjjal kapcsolatos kérdéseket, észrevételt vájruk a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges emailcímre a tárgyban a "tanulmányi ösztöndíj" megjelöléssel. 

 

Üdv,
DJB

 

Utolsó frissítés : 2016. május 11.
 
Kompenzáció eredmények 2016

Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a Hallgatói kompenzációs program eredményei a Tanulmányi fül alatt. 

Dear Students, 

The results of the 'HKP academic scholarship' is available on our website.

Üdv,
DJB

Utolsó frissítés : 2016. május 02.
 
Tanulmányi Ösztöndíj frissítésével kapcsolatos információ
Kedves Hallgatók!

Több email-t is kaptunk a Tanulmányi ösztöndíj eredményekkel kapcsolatban. Ezek közül sokan ugyanarra a problémára kérdeztek rá, miszerint nem találjátok a Neptun-kódotokat az ösztöndíjasok listáján.

Kérjük, mielőtt írtok a DJB email címére, nézzétek meg, hogy megfeleltek-e a tanulmányi ösztöndíj feltételeinek. 
Ezek közé tartozik például a(z előző) félévben teljesített kreditek száma, aminek minimum 24 kreditnek kell lennie (szakmai gyakorlat nélkül), illetve a Neptunban az ösztöndíj indexet kell nézni, nem pedig az átlagot vagy a kummulált átlagot. ( A "tanév, félév" oszlop melletti "+" fül lenyitásánál találjátok az ösztöndíj index értékét.)

A tanulmányi eredmények frissítése április hónap során megtörténik, amint a hallgatóknál a Neptun rendszerben az ösztöndíj-átlagok megfelelő rögzítésére sor kerül ott is, ahol eddig az nem, vagy nem a megfelelő módon volt felvezetve. 

Utolsó frissítés : 2016. április 13.
 
Tanulmányi Ösztöndíj eredmények 2016

Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a tanulmányi ösztöndíj 2015/16-ös tanévének őszi félévre vonatkozó eredményei. Felhívjuk figyelmeteket, hogy minden szak eredményei külön munkalapon szerepelnek! A szakváltó hallgatók eredményei szintén külön munkalapon szerepelnek.
Az eredmények március 8-ig lezárt hallgatókra vonatkoznak. Akiknek ezen időpont után változott a lezárt eredménye, azok április hónap folyamán kerülnek a frissített adatbázisba. 

A HTJSZ értelmében az első féléves, állami ösztöndíjas, mesterszakos hallgatók havi fix. 7600 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

Az utalást az egyetem illetékes munkatársai kiemelt feladatként intézik, a lehető leggyorsabban, így azt az információt kaptuk, hogy maximum a jövő hét végéig az utalás is megtörténik. Ez nem a DJB hatásköre, de mindent megteszünk a gyors ügyintézés érdekében.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen kereshettek bennünket. A gyorsabb ügyintézés érdekében kérünk benneteket, hogy a levél tárgyában a "tanulmányi ösztöndíj" megjelölést használjátok. 

Eddigi türelmeteket köszönjük!

DJB 

 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények

Kedves Hallgatók!

A 2015/16/I. félév eredményeire vonatkozó tanulmányi ösztöndíjak megítélése és kihirdetése a jövő hét folyamán várható. Ezzel együtt publikálni fogunk egy a szakonként megállapított mediánokat tartalmazó táblázatot is.

Türelmeteket és megértéseteket köszönjük! 
Üdv, 
DJB
2016. 03. 13. 

Utolsó frissítés : 2016. március 13.
 
Kompenzációs program végleges eredmények

Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a kompenzációs program végleges eredményei a Tanulmányi fül alatt.

Üdv,
DJB 

 
Kompenzációs Program eredmény

Kedves Hallgatók!

 Elnézéseteket kérjük, a korábban felkerült kompenzációs eredmények nem megfelelőek. Kivizsgáljuk a felmerült problémát és jövő héten értesülhettek a végleges eredményekről.  

 Üdv;

DJB 

 
Kompenzációs Program eredménye

Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a kompenzációs program eredményei a Tanulmányi fül alatt.

Üdv,
DJB

 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés
Kedves Hallgatók!

Megtörtént a tanulmányi ösztöndíjak frissítése, amelyet a Tanulmányi fül alatt találtok. Felhívnánk a figyelmeteket, hogy az tanulmányi ösztöndíj számítása az ösztöndíj átlag alapján történik. A tanulmányi ösztöndíj részletes szabályzásáról a HTJSZ 7. §-ban tájékozódhattok.

Üdv;
DJB
 
Kompenzációs program beadási határidő változás!

Kedves Hallgatók!

 A kompenzációs program beadási határidejét november 20-ra módosítottuk.

 Üdv;

DJB 

 
Kompenzációs program 2015/2016 I. félév
Kedves Hallgatók!

Meghirdetésre került a Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program Tanulmányi ágának 2015/2016 I. félévi pályázata!

A következőkre szeretnénk felhívni a figyelmeteket:

1. Egy 2014. szeptember 1-jétől hatályba lépő kormányrendelet értelmében MINDENKINEK pályázni kell, aki részesülni szeretne benne! 
A pályázati adatlap holnapunkon érhető el.

2. A pályázati kiírás honlapunkról tölthető le, mely tartalmazza a kompenzációra jogosult szakok listáját, a legfontosabb feltételeket és a pályázati határidőket is! 

Kérünk Titeket, hogy a pályázati kiírást olvassátok el figyelmesen! 


Üdv,
DJB
Utolsó frissítés : 2015. november 09.
 
Tanulmányi Ösztöndíj eredmények

Kedves Hallgatók!

 Honlapunkon elérhetőek a tanulmányi ösztöndíj 2015/16-ös tanévének őszi féléves eredményei. Felhívjuk figyelmeteket, hogy minden szak eredményei külön munkalapon szerepelnek!

A HTJSZ értelmében az első féléves, állami ösztöndíjas, mesterszakos hallgatók havi fix. 7600 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen kereshettek bennünket.

 Üdv,
DJB 

 
Kompenzációs program

Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a kompenzációs program eredményei.

Üdv,
DJB 

 
Tanulmányi ösztöndíj frissítése

Kedves Hallgatók!

Oldalunkon elérhető a tanulmányi ösztöndíj frissítését tartalmazó táblázat. A táblázatban az az összeg szerepel, ami az eredetihez képest a különbözet.
Figyelem! A táblázatban azon hallgatók találhatóak meg, akiknek március 17 és április 27 között módosult az átlaguk, és ezáltal változott a számukra megítélt tanulmányi ösztöndíj összege.

Üdv,
DJB

 
Tanulmányi alapú kompenzáció frissítése

Kedves Hallgatók!

 Honlapunkon elérhető az önköltséges hallgatók számára meghirdetett tanulmányi alapú kompenzációra jogosult szakok frissített liistája.

 Üdv,
DJB 

 
Tanulmányi alapú kompenzáció önköltséges hallgatók számára
Kedves Hallgatók!

Meghirdetésre került a Corvinus Hallgatói Kompenzációs Program Tanulmányi ágának 2014/2015 II. félévi pályázata!

A következőkre szeretnénk felhívni a figyelmeteket:

1. Egy 2014. szeptember 1-jétől hatályba lépő kormányrendelet értelmében MINDENKINEK pályázni kell! 
A pályázati adatlap holnapunkon érhető el.

2. A felosztható keretösszeg az ösztöndíj-átlagok arányában kerül kiosztásra, de nem haladhatja meg a hallgató önköltségének 50%-át.
Az új szabályzat itt érhető el. 

3. A pályázati kiírás honlapunkról tölthető le, mely tartalmazza a kompenzációra jogosult szakok listáját, a legfontosabb feltételeket és a pályázati határidőket is! 

Kérünk Titeket, hogy a pályázati kiírást olvassátok el figyelmesen! 

A felmerülő kérdésekkel keressetek minket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Üdv,
DJB
 
Tanulmányi ösztöndíj 2014/15/2

Kedves Hallgatók!

 Honlapunkon elérhetőek a tanulmányi ösztöndíj 2014/15-ös tanévének tavaszi féléves eredményei. Felhívjuk figyelmeteket, hogy minden szak eredményei külön munkalapon szerepelnek!

A HTJSZ értelmében az első féléves, állami ösztöndíjas, mesterszakos hallgatók havi fix. 7600 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

Amennyiben bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kereshettek bennünket.

 Üdv,
DJB 

 
Tanulmányi ösztöndíj végleges összegek
Kedves Hallgatók!

Honlapunkon elérhetőek a tanulmányi ösztöndíj végleges eredményei. Több frissítés nem lesz, ezért arra kérünk benneteket, hogy akinek változik az ösztöndíj-átlaga, jelezze nekünk a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.

Üdv,
DJB
 
Tanulmányi kompenzáció - eredmények

Kedves Hallgatók!

 Honlapunkon a "Tanulmányi ösztöndíj" fül alatt elérhetőek az önköltséges hallgatók számára megítélt tanulmányi kompenzáció eredményei.

FIGYELEM! Azon hallgatók számára, akik nem adták le pályázati adatlapjukat, a kompenzáció nem kerül kifizetésre.

Üdv,
DJB 

 
Tanulmányi ösztöndíjak utalása
Kedves Hallgatók!

A mai napon az utolsó szükséges aláírás is rögzítésre került a tanulmányi ösztöndíj kifizetéséhez. Az utalás a pénteki, legkésőbb a hétfői nap folyamán megtörténik (kérjük vegyétek figyelembe, hogy a bankotoknak is 1-2 munkanapot igénybe vehet, hogy feldolgozzák az utalást).

Eddigi türelmeteket és megértéseteket köszönjük.
 
Bővült a Kompenzációs Program jogosult szakjainak köre!

Kedves Hallgatók!

A beérkező panaszokra való tekintettel felülvizsgálatra került a jogosult szakok köre,
mely az oktatási rektorhelyettes úr értelmében az alábbiak szerint módosult.
A jelentkezési határidő mindenki számára e hét péntek, azaz november 14.!

Jelentkezni a dokumentumok között található pályázati adatlap kitöltésével és
határidőre való leadásával lehet! 

G kar

II. évfolyam:

- gazdálkodási és menedzsment

- nemzetközi gazdálkodás (BA) angol

- gazdálkodási és menedzsment (BA) angol

 

III. évfolyam:
- gazdálkodási és menedzsment

- nemzetközi gazdálkodás

- gazdálkodási és menedzsment (BA) angol

- kereskedelem és marketing

- pénzügy és számvitel

- turizmus-vendéglátás

 

K kar

II. évfolyam:

- alkalmazott közgazdaságtan

- emberi erőforrások

III. évfolyam:
- emberi erőforrások

- alkalmazott közgazdaságtan

 

T kar

II. évfolyam:

- kommunikáció és médiatudomány

- nemzetközi tanulmányok angol nyelven

III. évfolyam:
- kommunikáció és médiatudomány
- nemzetközi tanulmányok

- politológia

- szociológia

 

Üdv,
DJB 

 

 
Kompenzációs Program felülvizsgálat

Kedves Hallgatók!

 A Komepnzációs Program szakjainak jogosultságait a beérkezett
hallgatói panaszokra való tekintettel felülvizsgáljuk.

Az esetleges bővítésről neptun-üzenet formájában fogunk tájékoztatni
minden érintettet!

 Üdv,
DJB 

 
Tanulmányi ösztöndíj 2014/15/1

Kedves Hallgatók!

 Elérhetőek honlapunkon, a "Tanulmányi ösztöndíj" fül alatt a 2013/14-es tanév tavaszi féléve után megállapított eredmények.
Az adatokat két hetente frissítjük, így, aki nem került bele (későn elfogadott tárgyak miatt), természetesen nem mard le az ösztöndíjról.

A HTJSZ 7§ (13) pontja alapján az államilag támogatott első kiegészítő alapképzésre, illetve mesterképzésre (MA/MSc) belépő hallgató tanulmányai első
félévében havonta fix összegű tanulmányi ösztöndíjra jogosult. A tanulmányi ösztöndíj mértéke a hallgatói normatíva havi értékének 64%-a száz forintra kerekítve.

Bármilyen kérdés/észrevétel estén továbbra is forduljatok hozzánk bizalommal a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

Üdv,
DJB

Utolsó frissítés : 2014. november 01.
 
Meghirdetésre került a Kompenzációs Program Tanulmányi Ága, 14/15/I. félévre!
Kedves Hallgatók!

 

Meghirdetésre került a Corvinus Hallgatói Kompenzációs
Program Tanulmányi ágának
2014/2015 I. félévi pályázata!

 

Örömmel értesítünk Benneteket, hogy a HÖK-DJB
kezdeményezésére ettől a tanévtől új szabályozás
lép életbe, melyet hosszú egyeztetések után az egyetem
vezetése is támogatni tudott.

Reméljük, hogy az új, igazságosabb rendszer megfelelő
válasz az előző években felmerült panaszokra és tapasztalatokra.

 

A következő változásokra ezúton is szeretnénk
felhívni a figyelmeteket:

 

1. Egy 2014. szeptember 1-jétől hatályba lépő kormányrendelet értelmében
MINDENKINEK pályázni kell!
 

A pályázati adatlap a pályázati kiírás 2. melléklete.

 

2. A felosztható keretösszeg az ösztöndíj-átlagok arányában
kerül kiosztásra, de nem haladhatja meg a hallgató
önköltségének 50-át.

Az új szabályzat itt érhető el. 

 

3. A pályázati kiírás innen tölthető le, mely tartalmazza a
kompenzációra jogosult szakok listáját
(a kompenzálandó/nem kompenzálandó megkülönböztetés
megszűnik!), a legfontosabb feltételeket és a pályázati
határidőket is! 

 

Kérünk Titeket, hogy a pályázati kiírást olvassátok el figyelmesen! 

 

A felmerülő kérdésekkel keressetek minket
a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Üdv,

DJB

Utolsó frissítés : 2014. november 01.
 
Tanulmányi ösztöndíj mediánok
Kedves Hallgatók!

A tanulmányi ösztöndíjra vonatkozó, szakonkénti mediánok elérhetőek a honlapunkon. Az elnyert összegek néhány napon belül láthatóak lesznek, a hosszú késedelem sajnos rajtunk kívül álló okokból történik, melyről természetesen részletesebben tájékoztatni fogunk Benneteket.
A kellemetlenségekért elnézést kérünk, kérdéseitekkel/észrevételeitekkel forduljatok hozzánk bizalommal.

Üdv,
DJB
 
Tanulmányi ösztöndíj 14/15/I. félév

Kedves Hallgatók!

A tanulmányi ösztöndíj 14/15/I. félévre megítélt összegeinek 
kihirdetése folyamatban lévő szabályzat módosítás miatt késik. 

Mindent megteszünk, hogy az eredmények a jövő hét elején kihirdetésre kerüljenek!

Türelmeteket köszönjük! 

Üdv,
DJB 

Utolsó frissítés : 2014. október 21.
 
Kompenzációs program tanulmányi ág
Kedves Hallgatók!

A tanulmányi ösztöndíj fülnél elérhetőek és letölthetőek a kompenzálandó szakokon lévő hallgatóknak megítélt összegek, mind a 2012/2013-as tanév tavaszi félévére, mind pedig a 2013/2014-es tanév őszi félévre vonatkozóan. 

Bármi kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.

ÜDv, 
DJB
Utolsó frissítés : 2014. május 11.
 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés!

KEDVES HALLGATÓK!

Felkerült honlapunkra a Tanulmányi ösztöndíj második frissítése, melyet a dokumentumok között találhattok meg. A táblázat azon hallgatókat tartalmazza, akiket április 15-g lezártak. A következő frissítésre 2 hét múlva kerül sor. 
Utalás 2 héten belül várható.

További kérdéseitekkel a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges keressetek minket!

ÜDV,

Diákjóléti Bizottság
Közgáz Campus
Utolsó frissítés : 2014. április 28.
 
Tanulmányi ösztöndíj új koncepció!

Kedves Hallgatók!

Az elmúlt évek tapasztalatai és hallgatói visszajelzései alapján a HÖK Diákjóléti Bizottsága átfogó ösztöndíj reformokba kezdett, melynek egyik legfontosabb állomása a Tanulmányi ösztöndíj kiszámításának újragondolása. Mivel a rendelkezésre álló keretek adottak, így változtatási lehetőségünk az összeg szétosztásának metódusában van. A DJB koncepciója szerint olyan irányba kell megváltoztatni a kiosztásra kerülő összegek mértékét, hogy a jobban tanulók arányaiban többet kapjanak, tehát a mediánt éppen elérő hallgatók ösztöndíja kis mértékben csökkenne, míg a 5-ös átlaghoz közelítő átlagú hallgatók ösztöndíja jelentősebb mértékben növekedne. Az új rendszert részletesen bemutató dokumentumot az alábbi linken érhetitek el:

http://web.uni-corvinus.hu/~eaniko/tanulmanyi_koncepcio.doc

Az eddigi és a javasolt rendszer összehasonlításként kiszámoltuk, hogy szakonként az idei félévben milyen intervallumba estek az elnyerhető összegek és, hogy az általunk javasolttal ez hogyan módosulna. Ezt a táblázatot az alábbi linken érhetitek el:

http://web.uni-corvinus.hu/~eaniko/teszt.xlsx

Végül pedig kérjük, véleményezzétek a koncepciót!

LINK

Bármilyen egyéb megjegyzést is szívesen fogadunk!

Üdv,

Diákjóléti Bizottság
Közgáz campus

 

 
Tanulmányi ösztöndíj frissítés!

Kedves Hallgatók!

Felkerült honlapunkra a Tanulmányi ösztöndíj első frissítése, melyet a dokumentumok között találhattok meg. A táblázat azon hallgatókat tartalmazza, akiket március 25-g lezártak. A következő frissítésre 2 hét múlva kerül sor. 
Utalás várhatóan április 10-én lesz!

További kérdéseitekkel a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges keressetek minket!

Üdv,

Diákjóléti Bizottság
Közgáz campus

 

Utolsó frissítés : 2014. március 26.
 
Tanulmányi ösztöndíj eredmények, 2013/14/II.

Kedves Hallgatók!


Felkerültek honlapunkra a 2013/14. tavaszi félévre megállapított Tanulmányi ösztöndíjak, melyet a 'Tanulmányi ösztöndíj' fül alatt, a dokumentumok között találhattok meg. A táblázat tartalmazza szakonként a megállapított mediánokat is!

Az első félévüket kezdő mesterszakos hallgatók külön dokumentumban szerepelnek. A számukra havonta megállapított összeg a HTJSZ 7.paragrafus 8. pontja szerint 7600 Ft.

A jelenlegi eredményekben nincsenek benne azok a hallgatók, akik előző féléves eredményei még nem lettek lezárva. (pl: még várnak a külföldön teljesített tárgyaik elfogadására), őket a rendszer kezeli, amint a Tanulmányi osztály lezárta az eredményüket, mi automatikusan számoljuk és utalásra indítjuk az ösztöndíjukat.

Az utalási folyamatot a jövő hét elején indítjuk. Amint kiderül az utalás pontos dátuma, tájékoztatni fogunk titeket a honlapunkon!

További kérdéseitekkel forduljatok hozzánk email-ben: a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen, valamint keressetek minket a facebook-on is!

 

Üdv,

Diákjóléti Bizottság
Közgáz campus 

 

Utolsó frissítés : 2014. március 07.
 
2013/14/II. félév

Kedves Hallgatók!

A 2013/14/II. félévre megítélt tanulmányi ösztöndíjak megítélése és kihirdetése március közepére várható. Ezzel együtt publikálni fogunk egy a szakonként megállapított mediánokat tartalmazó táblázatot is. 

 

 
Tanulmányi ösztöndíj

Alanyi jogon jár megfelelő tanulmányi eredmény és jogosultság esetén, pályázni nem kell.

Részesülhetnek: államilag támogatott, nappali tagozatos hallgatók

 • A 2006. szeptember 1-je előtt hallgatói jogviszonyt létesített, első egyetemi alapképzésben részt vevő hallgatók 10 aktív félévig, első kiegészítő alapképzésben résztvevő hallgatók pedig 4 aktív félévig.
 • A 2006. szeptember 1-jével, vagy azt követően hallgatói jogviszonyt létesített, alapképzésben (BA/BSc), mesterképzésben (MA/MSc), első kiegészítő alapképzésben részt vevő hallgatók a képzési időn túl további 2 aktív félévig jogosultak.

Folyósítás időszaka: egy félév (5 hónap), amelyet az Egyetem a Neptun rendszerben rögzített számlaszámra utal át havi rendszerességgel.

Az ösztöndíj mértéke: 5 950 - 34 000 Ft/hó közötti összeg.

Fontosabb tudnivalók:

Az ösztöndíj átlag

Az ösztöndíj-áltag a félévben teljesített tantárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzata osztva a felvett kreditek számával. Az ösztöndíj-átlag számítása során a kötelező, és a kötelezően választható tárgyakból elért érdemjegyeket és ezek kreditértékeit 1,2-es súllyal kell figyelembe venni. Az ösztöndíj-átlag számítása az előző félév valamennyi felvett tárgyának eredménye alapján történik az alábbi képlet szerint:

oszondij_atlag_keplet ahol

 • K: a mintatanterv/operatív tanterv szerinti minden kötelező, kötelezően választható és szakirányon kötelező tárgy
 • V: a mintatanterv szerinti felvett szabadon választható tárgy
 
Az elégtelennel vagy „nem vizsgázott”, „nem jelent meg” bejegyzéssel záruló tárgyak a képlet számlálójában nulla érdemjeggyel szerepelnek.
 
Az ösztöndíj-átlag tehát megegyezik a kreditekkel súlyozott tanulmányi átlaggal, azzal a különbséggel, hogy a kötelező tárgyak érdemjegye és kreditértéke 1,2-es súllyal szerepel benne. Az ösztöndíj átlag továbbá figyelembe veszi a nem teljesített tárgyakat is.
 
Az ösztöndíj-átlagba a más felsőoktatási intézményben további (párhuzamos) hallgatói jogviszony keretében, a belső párhuzamos képzés során, illetve a korábbi tanulmányok beszámításával szerzett érdemjegyek nem számíthatók bele.
 
Az ösztöndíj-átlagba beleszámítanak a tárgyújrafelvétel keretén belül felvett tárgyak is. Ezzel szemben, a javító célú tárgyújrafelvétel keretén belül felvett tárgyak (korábban teljesített tárgy javítása) nem számítanak bele.
 
A vendéghallgatói jogviszony (például Erasmus) keretében teljesített tantárgyakat – függetlenül attól, hogy azokat a hallgató belföldi vagy külföldi felsőoktatási intézménnyel létesített vendéghallgatói jogviszony keretében teljesítette-e – úgy kell tekinteni, mintha azokat a hallgató az Egyetemen teljesítette volna és az ösztöndíj-átlag értékébe be kell azok eredményét számítani a Kari Kreditátviteli Bizottság által elfogadott kreditekkel és osztályzatokkal. 
 
A mesterképzési szakok hallgatói részére kreditelismerési eljárás keretében alapképzési szakról előírt és a mester szintű végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló képzéssel párhuzamosan felvett tárgyak az ösztöndíj-átlagba nem számítanak bele.
 
Jogosultsági feltételek
 
Az a hallgató részesülhet tanulmányi ösztöndíjban, akire az alábbi feltételek mindegyike teljesül:
 • államilag támogatott, nappali tagozatos képzésen tanul
 • az adott félévre aktív státuszra jelentkezett be
 • az adott képzésén eltöltött aktív féléveinek száma a képzés előírt idejét legfeljebb kettővel haladja meg
 • képzésének legutóbbi félévében az ösztöndíj-átlagba beszámító tárgyakból legalább 24 kredit értékűt teljesített
 • képzésének legutóbbi félévében az ösztöndíj-átlaga elérte a 3,00-t
 • képzésének legutóbbi félévében az ösztöndíj-átlaga meghaladta a szak mediánját
  (azaz a hallgató a képzésének legutóbbi félévében az államilag támogatott, nappali tagozatos, aktív státuszú szaktársai teljesítményét figyelembe véve felállított ösztöndíj-átlag alapú rangsor felső 50%-ában helyezkedik el)
Tanulmányi ösztöndíjra a hallgató (képzésének 2. aktív félévétől kezdődően) a képzésének legutóbbi félévében nyújtott teljesítménye alapján lehet jogosult.
 
Alapképzés első félévében a hallgató nem jogosult tanulmányi ösztöndíjra.
Mesterképzés első félévében a hallgató havonta 7600 Ft tanulmányi ösztöndíjra jogosult.  
 
A tanulmányi ösztöndíj számításának módja
 
A tanulmányi ösztöndíj meghatározása előtt a kari szinten felosztható tanulmányi keretösszeg a szakok között létszámarányosan kerül felosztásra. A hallgatók ösztöndíjának meghatározása az így kialakított keretek alapján, szakonként történik, az alábbi módon:
 
 • A Központi Tanulmányi és Informatikai Iroda minden félév elején a NEPTUN rendszerből meghatározza az előző félévben vizsgát tett hallgatókhoz tartozó ösztöndíj-átlag értékét.
 • Az így megkapott ösztöndíj-átlag értékekre vonatkozóan kiszámításra kerül szakonként a medián. Csak az a hallgató kaphat ösztöndíjat, akinek ösztöndíj-átlaga meghaladja a szak mediánját.
 • A hallgató ösztöndíja két részből tevődik össze. A minden félév elején meghatározott sávos minimális összegekből, illetve az ösztöndíj-átlag nagyságával egyenesen arányos összegből.
 • A sávok alsó határai a következők: 4,00, 4,25, 4,50, 4,75, 5,00. (Abban az esetben, ha a szak mediánja meghaladja egy sáv alsó határát, akkor az adott sávhoz tartozó minimumösszeg nem kerül kiosztásra.)
 • Minden egyes sávra minimális összegek kerülnek meghatározásra, amelyet a sáv alsó határát elérő hallgatók mindenképpen megkapnak.
 • Szakonként meghatározásra kerülnek a sávos értékek kifizetéséhez szükséges összegek. Ezeket az adott szakra vonatkoztatott összegből levonva megkapjuk az ösztöndíj-átlagok között egyenes arányossággal felosztható részt.
 • A végső ösztöndíj meghatározása az alábbi:
 • Sávra jutó összeg + (Hallgató ösztöndíj-átlag * Egy századra jutó összeg * 100).
További információk és speciális helyzetek
 
A képzés utolsó félévében (például szakmai gyakorlat alatt) is jogosult lehet a hallgató tanulmányi ösztöndíjra, az előző féléve alapján.
 
A képzés utolsó félévében teljesített tárgyak után nem jár tanulmányi ösztöndíj - mivel a hallgató a képzés elvégzését követően nem felel meg a tanulmányi ösztöndíj jogosultsági feltételeinek. Ez alól az sem kivétel, ha a hallgató alapképzésének elvégzését követően tanulmányait a következő félévben mesterképzésen folytatja. Ilyen esetben mesterképzésének első aktív félévében államilag támogatott mesterképzés esetén havonta 7600 Ft tanulmányi ösztöndíjra jogosult.
 
Amennyiben a hallgató egy adott félévben passzív státuszra jelentkezik be, abban a félévben számára tanulmányi ösztöndíj nem folyósítható.
Passzív félév után a hallgató nem jogosult tanulmányi ösztöndíjra, a legutolsó aktív féléve után járó ösztöndíj folyósítása nem lehetséges!
 
Több szakot párhuzamosan végző hallgató esetében a hallgató a további (párhuzamos) képzései alapján is jogosult lehet tanulmányi ösztöndíjra. Ezen esetekben az egyes képzései után járó tanulmányi ösztöndíjra történő jogosultság megállapítása képzésenként történik. Nincsen tehát lehetőség a párhuzamosan végzett képzések teljesítményének együttes értékelésére.
 
Az adott félévben szakváltó hallgató tanulmányi teljesítménye a szakváltást követő első félévben a korábbi szakjának ösztöndíj-átlagaival kerül összehasonlításra.
 
A DJB nem számol ösztöndíj-átlagot, ezt a NEPTUN rendszer számolja automatikusan a hallgató Tanulmányi Osztályán rögzített adatok alapján. Tanulmányi ösztöndíj kizárólag a NEPTUN rendszerben rögzített ösztöndíj-átlag alapján kerülhet megállapításra. Ennek megfelelően, ha a hallgató észleli, hogy helytelen ösztöndíj-átlag alapján került számára megállapításra a tanulmányi ösztöndíja, a Tanulmányi Osztályán szükséges intézkednie annak érdekében, hogy tantárgyai, és azok érdemjegyei megfelelően kerüljenek rögzítésre a NEPTUN rendszerben. Az adatok Tanulmányi Osztály által történt javítást követően a félév újrazárásakor a NEPTUN újraszámolja az ösztöndíj-átlag értékét, mely változással egy automatikus tanulmányi ösztöndíj korrekciós folyamat veszi kezdetét, melyet a következő pont fejt ki.
 
Amennyiben a hallgatónak a tanulmányi ösztöndíjak félév eleji megállapítását követően változik az ösztöndíj átlaga (például külföldön végzett tárgy elfogadtatása miatt), a tanulmányi ösztöndíj jogosultsága is változik, tanulmányi ösztöndíja újraszámítódik. Az ösztöndíj átlag változását nem szükséges külön jelezni a DJB számára, az adott héten módosult ösztöndíj-átlagú hallgatók heti rendszerességgel kerülnek lekérdezésre a NEPTUN rendszerből. Amennyiben a változás a tanulmányi ösztöndíj növekedését idézi elő, a hallgató számára a korrekció összege külön tételként jelenik meg a NEPTUN rendszerben a félév 5 hónapjára vonatkozóan, tehát visszamenőleg is, a változástól számított legfeljebb 2 héten belül. Ha a változás a tanulmányi ösztöndíjat negatív irányban érinti, a különbözet összegét a hallgatónak vissza kell utalnia az egyetemi gyűjtőszámlára.
Utolsó frissítés : 2014. március 07.
 

DJB Tagok


Elfelejtett jelszó?

Pályázati Rendszer

Cusman kód:
Cusman jelszó:
Az oldal használatához engedélyezned kell böngésződben a Javascriptet.

Kapcsolat

Budapesti Corvinus Egyetem Diákjóléti Bizottság
1093 Budapest
Fővám tér 8. [E 148]
+ (36) 1 482 5074
+ (36) 1 482 5074
djb@uni-corvinus.hu
Az Iroda nyitva tartását lásd a főoldalon.
H 0zárva
K 010:00 - 12:00
SZ 010:00 - 14:00
CS 012:00 - 14:00
P 012:00 - 14:00