Skip to content

Kezdőlap arrow Bursa Hungarica
Bursa Hungarica
A Bursa Hungarica Ösztöndíjjal kapcsolatos hírek, információk és leírások.

Bursa Hungarica ösztöndíj 2014/15/2

Kedves Hallgatók!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a Bursa Hungarica ösztöndíjak nem a DJB hatáskörébe tartoznak! A következő tájékoztatást kaptam az illetékesektől, az utalások állapotára vonatkozóan:
A Társadalomtudományi-, és Közgazdaságtudományi karon már megtörtént az ösztöndíjak intézményi részének kiírása a Npetun rendszerben, a kifizetéshez szükséges aláírásra várnak már csak. A kifizetésük hamarosan megtörténik.
A Gazdálkodástudományi karra vonatkozó ösztöndíjak kötelezettségvállalási folyamata is elindult már, hamarosan a rögzítésük is megtörténik.
A támogatások önkormányzati részének egy része is megérkezett már az Egyetem részére, ezek a G karos ösztöndíjakkal egyidejűleg kerülnek kifizetésre. Az önkormányzati rész kifizetésének ideje településenként eltérhet.

Üdv,
DJB

 
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

(www.bursa.hu)

A támogatás az állandó lakóhely szerinti települési önkormányzatnál benyújtott pályázat útján nyerhető el.

Részesülhetnek az intézményi ösztöndíjrészben: azok a hallgatók, akiket az állandó lakóhelyük szerinti települési önkormányzat az ösztöndíjrendszer keretében támogatásban részesített és szociális juttatásra jogosultak, továbbá nappali tagozatos alapképzésben (BA, BSc), mesterképzésben (MA, MSc), valamint első egyetemi alapképzésben, első kiegészítő alapképzésben folytatják tanulmányaikat államilag finanszírozott vagy költségtérítéses formában.

Folyósítás időszaka: 10 hónap, amelynek során az ösztöndíjat az Egyetem a Neptun rendszerben rögzített számlaszámra utal át havi rendszerességgel.

Célja: az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Legközelebbi pályázati időszak:

  • 2010. október 1. A csatlakozott települési önkormányzat kiírja a pályázatokat.
  • 2010. október 29. A pályázat benyújtásának határideje az illetékes önkormányzathoz.

Fontosabb tudnivalók:

  • A Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz csatlakozott települések listáját, valamint a pályázattal kapcsolatos részletes információkat, a kitöltendő adatlapokat megtaláljátok a www.bursa.hu holnapon.
Utolsó frissítés : 2010. szeptember 15.
 

DJB Tagok


Elfelejtett jelszó?

Bursa Hungarica Dokumentumok

Pályázati Rendszer

Cusman kód:
Cusman jelszó:
Az oldal használatához engedélyezned kell böngésződben a Javascriptet.

Kapcsolat

Budapesti Corvinus Egyetem Diákjóléti Bizottság
1093 Budapest
Fővám tér 8. [E 148]
+ (36) 1 482 5074
+ (36) 1 482 5074
djb@uni-corvinus.hu
Az Iroda nyitva tartását lásd a főoldalon.
H 0zárva
K 010:00 - 12:00
SZ 010:00 - 14:00
CS 012:00 - 14:00
P 012:00 - 14:00